Obveščamo vas, da v ambulanti Videm izvajamo manj invazivne hitre antigenske teste (HAGT) za izključitev okužbe z virusom SARS CoV-2, ki so trenutno za uporabnike brezplačni, saj stroške testiranja krije državni proračun. Osebe brez zavarovanja oz. tujci so samoplačniki.

Test je uvrščen na ustrezni seznam medsebojno EU priznanih testov.

Testiranje izvajamo izven rednega ordinacijskega časa ambulante in sicer:

v ČETRTEK in PETEK popoldan ter v SOBOTO dopoldan oz. po predhodnem naročilu na termin.

POMEMBNO:
Testiranje je namenjeno LE zdravim osebam, ki pa so lahko asimptomatski prenašalci bolezni. Vsi, ki imajo simptome okužbe z virusom SARS-CoV-2 (znaki okužbe dihal, vročina, izguba vonja in okusa, glavobol, kašelj, driska, izpuščaji, utrujenost, bolečine v mišicah, …), morajo še vedno poklicati izbranega zdravnika in se z njim dogovoriti za morebitno PCR testiranje!

Za hitro testiranje se je potrebno naročiti po e-mailu: testiranje.videm@gmail.com in ob tem navesti naslednje podatke:

  • ime in priimek
  • ZZZS številko na zdravstveni kartici
  • mobilno telefonsko številko
  • želeni dan in uro testiranja

Ob prihodu na testiranje imejte pravilno nameščeno zaščitno masko preko nosu ter upoštevajte varnostno razdaljo in ostale veljavne ukrepe.

S seboj prinesite tudi natisnjen in izpolnjen vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti:

Prenesi vprašalnik

Izvid hitrega antigenskega testa prejmete v obliki evropskega kovidnega potrdila s QR kodo v roku 15 minut. Vsa vaša opravljena testiranja so dostopna tudi preko portala zVem.

Skladno z rezultatom testiranja morate upoštevati vsa akutalna navodila NIJZ.

Če bo vaš hitri antigenski test pozitiven, se izolirate in počakate na termin potrditvenega PCR testiranja!