Obveščamo vas, da v ambulanti Videm izvajamo manj invazivne hitre antigenske teste (HAGT) za izključitev okužbe z virusom SARS CoV-2, ki so trenutno za uporabnike brezplačni, saj stroške testiranja krije državni proračun. Osebe brez zavarovanja oz. tujci so samoplačniki.

Test je uvrščen na ustrezni seznam medsebojno EU priznanih testov.

POMEMBNO:
Testiranje je namenjeno LE zdravim osebam, ki pa so lahko asimptomatski prenašalci bolezni. Vsi, ki imajo simptome okužbe z virusom SARS-CoV-2 (znaki okužbe dihal, vročina, izguba vonja in okusa, glavobol, kašelj, driska, izpuščaji, utrujenost, bolečine v mišicah, …), morajo še vedno poklicati izbranega zdravnika in se z njim dogovoriti za morebitno PCR testiranje!

Za hitro testiranje se je potrebno naročiti po e-mailu: testiranje.videm@gmail.com in ob tem navesti naslednje podatke:

  • ime in priimek
  • ZZZS številko na zdravstveni kartici
  • mobilno telefonsko številko
  • želeni dan in uro testiranja

Ob prihodu na testiranje imejte pravilno nameščeno zaščitno masko preko nosu ter upoštevajte varnostno razdaljo in ostale veljavne ukrepe.

S seboj prinesite tudi natisnjen in izpolnjen vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti:

Prenesi vprašalnik

Izvid hitrega antigenskega testa prejmete v obliki evropskega kovidnega potrdila s QR kodo v roku 15 minut. Vsa vaša opravljena testiranja so dostopna tudi preko portala zVem.

Skladno z rezultatom testiranja morate upoštevati vsa akutalna navodila NIJZ.

Če bo vaš hitri antigenski test pozitiven, se izolirate in počakate na termin potrditvenega PCR testiranja!