Spoštovani, skladno z uredbo Ministrstva za zdravje, ne izvajamo več hitrih antigenskih testov na slino.

Obveščamo vas, da v ambulanti Videm po novem izvajamo manj invazivne samoplačniške hitre antigenske teste (HAGT) za izključitev okužbe z virusom SARS CoV-2.

Test Joinstar Biomedical Technology – COVID-19 Rapid Antigen Test (Colloidal Gold), je uvrščen na ustrezni seznam medsebojno EU priznanih testov.

MANJ INVAZIVNI (nazalni) iz prednjega nosu, Joinstar, dobavitelja Sanolabor.

Testiranje izvajamo izven rednega ordinacijskega časa ambulante in sicer:

v ČETRTEK in PETEK popoldne med 16.00 in 19.00 uro ter v SOBOTO dopoldne med 7.00 in 11.00 uro, oz. po predhodnem naročilu na termin.

POMEMBNO:
Testiranje je namenjeno LE zdravim osebam, ki pa so lahko asimptomatski prenašalci bolezni. Vsi, ki imajo simptome okužbe z virusom SARS-CoV-2 (znaki okužbe dihal, vročina, izguba vonja in okusa, glavobol, kašelj, driska, izpuščaji, utrujenost, bolečine v mišicah, …), morajo še vedno poklicati izbranega zdravnika in se z njim dogovoriti za morebitno PCR testiranje!

Za hitro testiranje se je potrebno naročiti po e-mailu: testiranje.videm@gmail.com in ob tem navesti naslednje podatke:

  • ime in priimek
  • ZZZS številko na zdravstveni kartici
  • mobilno telefonsko številko
  • želeni dan in uro testiranja

Ob prihodu na testiranje imejte nameščeno zaščitno masko preko nosu ter upoštevajte varnostno razdaljo in ostale veljavne ukrepe.

S seboj prinesite tudi natisnjen in izpolnjen vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti:

Prenesi vprašalnik

Izvid hitrega antigenskega testa prejmete v obliki SMS sporočila od NIJZ ter v pisni obliki kot evropsko kovidno potrdilo s QR kodo v približno 15 minutah. Vsa vaša opravljena testiranja so dostopna tudi preko portala zVem.

Skladno z rezultatom testiranja morate upoštevati vsa akutalna navodila NIJZ.

Če bo vaš hitri antigenski test pozitiven, se izolirajte in pokličite svojega zdravnika za napotitev na potrditveno PCR testiranje!

Hitre antigenske teste opravljamo za vse naročnike, tudi pravne osebe, ki lahko izdajo naročilo za več ciklusov tedenskih testiranj v za njih najprimernejšem času.